WAT IS HYPNOSE ?

Je kent die momenten wel… Je wordt helemaal in beslag genomen door een spannend boek, je zit helemaal in de film, gaat op in de muziek of zit lekker te dagdromen. De tijd lijkt stil te staan, je hebt geen oog voor je omgeving, maar je aandacht is scherp en gericht. Dan ben je in trance.

Je herkent ook de situatie wel dat je je auto voor je huis parkeert, maar je je niets kan herinneren van de rit er naartoe. Je was diep in gedachten en je onderbewuste nam de aandacht voor het verkeer over en deed je alle rijhandelingen verrichten. Je kan hier verbaasd over zijn, maar zo vaardig is het onderbewuste.

Wanneer je met behulp van die gerichte aandacht, die trance, naar je onderbewuste begeleid wordt dan ben je in hypnose. Jouw aandacht is dan naar je onderbewuste verhuisd.

 

‘ Een hypnose behandeling is zelfs ontspannend ’

WERKEN MET HET ONDERBEWUSTE

In hypnotherapie werken we direct met het onderbewuste. Het is voor ons wat een hard-disc is voor een computer. Al onze ervaringen, programmering en aannames bevinden zich daar. Alle gebeurtenissen in ons leven, alsook de gevoelens die daarmee gepaard gingen, zijn daar als een film vastgelegd.

Wanneer we nutteloze programmering willen wissen of vervangen, verkeerde aannames teniet willen doen of de spanning door onverwerkte gebeurtenissen in ons leven willen neutraliseren, dan is het onderbewuste de aangewezen plek om dat te realiseren. De problemen bevinden zich daar en de oplossing kan daar gecreëerd worden. Je onderbewuste bedient zich daarbij van je voorstellingsvermogen. Het is een heel krachtig instrument; wanneer je verbeelding iets accepteert dan is het zo.

In hypnose kunnen we daarom met behulp van je verbeelding en positieve suggesties blijvende positieve veranderingen initiëren.

HYPNOSE IS VEILIG

Misschien heb je nog wat bedenkingen in verband met controleverlies. Dat komt door die bizarre hypnose shows. Ik geef je geen ongelijk. Maar in hypnose is je aandacht juist vele malen scherper. Je bent niet duf, half slapend of helemaal weg en je realiseert je al snel dat er ook geen controleverlies is.

In hypnose kan je liegen, zeggen ‘dat gaat je niets aan’ en je zal nooit iets doen wat tegen je gevoel indruist. Kom je om af te vallen en ik zou je tijdens de sessie om je pincode vragen dan zou je lachen of uit de hypnose komen.

Hypnose wordt door iedereen als bijzonder en ontspannend ervaren.

HOE VERLOOPT EEN HYPNOSESESSIE ?

We beginnen met het voorgesprek waarin je aangeeft aan welke klacht je wilt werken. Ik win alle informatie in die ik denk nodig te hebben voor een geslaagde sessie. Jij stelt alle vragen die je hebt.

We werken met directe hypnose. Dit houdt in dat je binnen ongeveer vier minuten in hypnose bent en we ons daarbij toegang verschaffen tot jouw onderbewustzijn om vervolgens de therapie toe te passen die jouw klacht verhelpt. Een sessie duurt rond de twee uur. Jij belooft er helemaal van overtuigd te zijn dat deze methode werkt voor jou en ik stel alles in het werk om jou zo goed mogelijk te helpen.

PRAKTISCHE TIPS

- Neem de tijd voor en na de sessie, zodat andere afspraken geen spanning veroorzaken.

- Kom niet onder invloed van alcohol of drugs.

- Doe makkelijk zittende en bedekkende kleding aan.

- Indien je medicijnen slikt, stel mij daarvan op de hoogte.

- Wanneer je onder behandeling bent bij een arts stel mij daarvan op de hoogte en de arts van je voornemen een hypnosesessie te nemen.

WIL JE MEER INFORMATIE ?

Heb je vragen, neem gerust contact op. 

AANMELDEN

Meld je aan voor 1 van de behandelingen voor hypnose.

LOCATIE

Lotus hypnotherapie is gevestigd Rotterdam