Foto van Greet website Lotus Hypnotherapie

Voordat ik bij Jan kwam had ik al tientallen jaren aangemodderd. Ik heb een problematische jeugd gehad. M’n vader was alcoholist. Voor de veiligheid, weliswaar, werden we regelmatig op de zolder gezet, want dan ging mijn vader mijn moeder in elkaar slaan. Hoewel ik de jongste was heb ik mezelf er een keer tussen geworpen en hem tegengehouden. Gevoelens van boosheid, schaamte, schuld en verdriet domineerden mijn leven. Toen ik het huis uit ging dacht ik het achter me gelaten te hebben, maar de impact van de gebeurtenissen begon z’n tol op te eisen. Het begon met 3 maanden in een herstellingsoord voor depressie. In de jaren die volgden heb ik verschillende therapieën gedaan, talloze sessies met psychologen gehad, emdr enz. Het is een continu op en neer gaan geweest. Ik slik al zo’n 26 jaar antidepressiva en medicijnen voor mijn maag. Ik kon niets meer relativeren, betrok alles op mijzelf en gaf mezelf de schuld van elk conflict dat ik had met anderen en voor alles wat er mis ging in m’n leven. Ik was soms zo radeloos dat ik huilend op de grond zakte en niet wist hoe ik verder moest.

Ik had wel van hypnose gehoord en het ook overwogen, maar was toch een beetje zenuwachtig vanwege dat controleverlies. Ook dacht ik dat ik veel te gestrest zou zijn om in hypnose te gaan. Het ging allemaal heel makkelijk en vloeiend en het was heel ontspannend. Het heeft ook supergoed geholpen. M’n man zei gelijk al te horen dat er verandering was toen ik hem na de sessie opbelde. Hij zegt nog steeds ‘ik heb een andere vrouw terug gekregen’. Het eerste wat er gebeurde was dat ik na 30 jaar weer een buikademhaling had. Ik had het vaak geprobeerd, maar kreeg het niet voor elkaar. Nu ben ik van m’n maagmedicatie af, waar ik heel trots op ben. De antidepressiva bouw ik af, want dat moet zo met dat medicijn volgens de dokter. Ik zit beter in m’n vel en ik geniet weer van het leven. De conflicten die ik met anderen had heb ik op kunnen lossen en daarmee is een hoop last van mij afgevallen. Ik kan nu alles beter relativeren, niet alles persoonlijk opvatten en zie nu ook dat er zomaar een hoop andere mensen kunnen zijn die dit soort dingen of erger hebben meegemaakt en ook geen raad meer weten met zichzelf. Er zijn nog steeds dingen in m’n leven die voor spanning zorgen, maar zonder die hypnosesessie had het nu onmogelijk geweest daarmee om te gaan. Vanwege die omstandigheden ben ik nog niet opgehouden met roken, maar daarmee stoppen staat ook op het programma en dan wil ik weer bij Jan langs.

Greet / Utrecht
Foto van Hedwig website Lotus Hypnotherapie

Ik werk al heel lang met mensen met een geestelijke beperking.  Tijdens het werk zijn er toch regelmatig stressvolle gebeurtenissen en na zoveel jaren gaat dat wel onder je huid zitten. Uiteindelijk houdt het je thuis na je werk ook bezig. Thuis was de situatie ook niet altijd onbezorgd. Het resulteerde in slecht slapen. Slecht inslapen, vaak wakker worden in de nacht en eigenlijk niet goed uitgeslapen weer opstaan. Met mijn werk kan ik het me niet permitteren te vaak onuitgeslapen te zijn en een slecht humeur te hebben, dus wilde ik hier iets aan doen. Over hypnose had ik gehoord dat het zo goed is om van je stress af te komen. Ik ben rond gaan kijken en kwam bij Jan terecht.      

Tijdens de hypnosesessie was ik in staat alle spanning los te laten, dat was een heerlijk gevoel. Ook heb ik een zelf-hypnosetechniek geleerd met een heel mooi verhaal waar ik een wandeling maak, heel moe word en in slaap val. Al gelijk de eerste avond dat ik dat toepaste viel ik als een blok in slaap, zelfs voor het einde van het verhaal , de beste slaap in jaren. Ik ervaar de stressvolle momenten op het werk ook als minder intens, minder belastend. Met die zelf-hypnose slaap ik perfect. Het heeft voor mij goed gewerkt en zou het ieder ander aanraden.

Hedwig M / Rotterdam
Lees meer
Foto van Jansen website Lotus Hypnotherapie

Ik wil alles wel eens proberen. Over hypnose had ik leuke dingen gehoord, dat je weer terug kan naar ervaringen in je jeugd bv. Dat wilde ik eens meemaken. Omdat ik geen enkel echt probleem had waar ik aan hoefde te werken stelde Jan voor een reis te maken door alle niveaus van trance. Dat was heel bijzonder.  Ook ging hij iets doen waarbij mijn eigen hogere bewustzijn elke genezing die er nodig was op mentaal, fysiek of spiritueel gebied uit zichzelf  verricht zou worden als dat nodig was. Dan zou ik zo diep zijn dat ik geen zin meer zou hebben  te antwoorden en toen waren er verschillende  dingen die ik moest doen, zodat de communicatie via vingerbewegingen plaats zou vinden. Ik was net geopereerd aan een melanoom waarbij een aardig stuk vlees is weggesneden.  Nu is de wond heel mooi en snel genezen. Het valt natuurlijk niet te controleren, maar misschien heeft het hier iets mee te maken. Ik ben terug geweest naar het moment dat ik m’n eerste stappen had genomen, ik stond aan een tafel op een blauw tapijt en m’n moeder stond achter mij. Ook naar een moment in het huis van m’n oma waar ik op een dikke balk onder de eettafel in de achterkamer zat te spelen, m’n favoriete plekje. Op een gegeven moment zegt Jan ‘nou doe ik langzaam je arm omhoog en ga ik hem vastzetten en je zal geen enkele moeite hebben hem in die positie te houden’. Ik vond het verbazingwekkend dat het inderdaad zo was. Ik heb ook zelf-hypnose geleerd om weer op dat rustige punt te komen wanneer ik dat wil. Bij elkaar was dit een hele bijzondere ervaring, maar heel anders dan ik mij ervan voorgesteld had. In feite dacht ik dat je echt helemaal weg zou zijn, maar dat is niet zo. In m’n verbeelding moest ik  allerlei dingen doen en me dingen voorstellen en dat kan natuurlijk niet als je er niet bij bent. Ik heb gehoord dat je in hypnose ook naar een vorig leven kan, misschien wil ik dat ook wel eens proberen.

A.E. Jansen / Soesterberg
Foto van Bianca en Feran website Lotus Hypnotherapie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik ben een van de slachtoffers van de toeslagenaffaire, een alleenstaande moeder met een zoon van bijna 12 jaar oud nu. Door etnische profilering op de zwarte lijst komen te staan met alle gevolgen van dien. Hoewel er nu eindelijk erkenning is voor het ervaren onrecht, is het een lange reis van 11 jaren geweest, die zeker niet in je kouwe kleren gaat zitten. Behalve dat je merkt dat je bij geen enkele instantie gehoor krijgt, je nergens meer een voet aan de grond krijgt en je leven vrijwel stil komt te staan, krijg je ook nog de reacties van mensen op de school waar je kind naar toe gaat, alsook de ouders van kinderen, de kinderen zelf, dan van buren en buurtbewoners. Ik heb mij zelfs ter bescherming tot de politie moeten wenden, die vervolgens misbruik van mijn situatie probeerde te maken op een manier zoals ze dachten dat ze met een alleenstaande vrouw  wel konden. Ze dreigden zelfs mijn kind van mij te scheiden, omdat ik geen goede moeder zou zijn. De situatie verschafte wel een uniek venster op de aard en gedragingen van mensen, maar het waren overwegend negatieve lessen die ik tegen wil en dank moest leren. Daar wil ik het wat dat betreft bij laten, maar het geeft voldoende materiaal om een boek te vullen.

Uiteindelijk werd drank voor mij de manier om met de situatie om te gaan. Mijn hoofd stond niet meer stil. Ik sliep niet meer. Hoewel ik van huis uit een ondernemend persoon ben en ik jarenlang een gerenommeerd bedrijf in de horeca gerund heb samen met mijn ex, had ik nu, na alle vernederingen, het kleineren, het in twijfel trekken van mijn karakter, het vertrouwen in mijzelf aardig verloren. Als ik mijn kind maar naar school kon blijven sturen, dat was het belangrijkste op dat moment. Je moet wel door, want het leven gaat door, en je probeert je goed te houden voor je kind en voor de buitenwereld al begrijp je niet eens waar je in terecht bent gekomen. Het heeft altijd veel spanning gegeven. Om het financieel te bolwerken eet je goedkoop en dus meestal ongezond. Samen met de stress zorgde dat voor 20 extra kilo’s.

Ik was geestelijk en lichamelijk op een heel laag punt, toen de kentering kwam, het moment dat de overheid schuld moest bekennen. Toen wilde ik weer vooruit, het verleden achter mij laten, weer gaan sporten en die kilo’s eraf, weer gaan leven ipv overleven. De intentie was er wel, maar er waren teveel blokkades. Er was echt nog iets belangrijks te doen voordat ik echt weer uit de startblokken kon. Ik heb toen aan hypnose gedacht, ben bij Lotus en Jan terecht gekomen en al gelijk een lang gesprek gehad. In hypnose kan je van je oude onwenselijke overtuigingen afkomen, je trauma’s verwerken, een techniek aanleren waarmee je snel in een diepe slaap valt, je zelfvertrouwen versterken, je veel rustiger voelen en krachtiger werd mij verteld. Ik dacht ‘bingo’, precies wat ik nodig heb!

Ik heb 2 sessies gehad. Ik kan alleen maar zeggen dat het mij veel goeds heeft gedaan. Ik ben minder gestrest, heb mijn zelfvertrouwen herwonnen, ik ben socialer en sport weer met een sterke motivatie, ik voel mij beter in m’n vel zitten, ik ben energieker, pak meer dingen aan, ik kan weer in het moment leven en er van genieten. Ook ben ik een paar kilo’s afgevallen in een korte tijd en heb ik nog geen druppel alcohol aangeraakt, zonder dat we daar een woord aan gewijd hebben tijdens de sessies. Jan zei gelijk al ‘je bent geen alcoholist , het zijn effecten en wanneer je de oorzaak aanpakt verdwijnen ze’, en wonderbaarlijk genoeg bleek dat zo te zijn. Voor het slapen heb ik een mooi verhaal  meegekregen over een hotel aan een meer en een vermoeide reiziger, maar ik slaap al bij het eerste beeld. Hypnose is voor mij erg weldadig geweest.

Feran , mijn zoon, heeft ook een aantal sessies gedaan. Bij de eerste viel hij gewoon in slaap. Na de tweede sessie moest ik maar even wachten hoe het zou vallen en hoe het zou uitwerken. Ik merkte aan hem dat hij zelfverzekerder werd, meer zelfredzaam –ik hoef hem niet meer te vertellen wat hij moet doen (kamer opruimen, huiswerk doen), want hij doet het uit zichzelf. Hij had problemen met zich concentreren, maar hij zei dat hij zelf-hypnose gebruikt had om taallessen te leren en alles precies kon onthouden. Ook had hij, terwijl hij in hypnose was, een vriendje zijn script voor een toneelvoorstelling, die op de voorlaatste schooldag uitgevoerd zou worden, voor laten lezen. Dat had ook de gewenste uitwerking volgens hem. Er was veel lof voor hem na de voorstelling. En hij doet zelf-hypnose wanneer hij dat Rainbow 6 Siege gamet. Hij is dan sneller en meer gefocust zegt hij. Hij is nu bij de beste 20 van Europa en bij de beste 2000 van de wereld met dit spel.

Bianca en Feran / Rotterdam
Blok van website Lotus Hypnotherapie auto-immuumziekte

Al vanaf mijn jeugd ben ik te zwaar en heb ik diverse diëten gevolgd met wisselende resultaten.
Maar de laatste jaren liep het echt uit de hand en liep mijn gewicht op tot ruim 134 kg met een BMI van ruim 45.
Altijd had ik honger en ik was helemaal klaar met diëten. Op dat moment besloot ik hulp te zoeken in de vorm van een gastric bypass en al snel stond ik op de wachtlijst voor deze operatie in het ziekenhuis.
Maar toen kwam de coronapandemie en werd de operatie steeds weer uitgesteld en liep de wachtlijst steeds verder op.

Tijdens een vergadering op mijn werk vertelde een collega dat hij ook wilde afvallen en hij niet voor een operatie in aanmerking kwam.
Hij had daarop een virtuele maagband laten plaatsen bij een hypnotherapeut en was al 10 kilo afgevallen.

Ik ben toen gaan zoeken wat deze behandeling inhield en kwam zo bij de website van Lotus Hypnotherapie uit. Al snel was ik eruit en had zoiets van baat het niet dan schaad het ook niet.
3 januari 2022 kreeg ik van Jan mijn eerste behandeling en direct na de behandeling merkte ik dat mijn hongergevoel weg was en begon ik af te vallen. Jan gaf goede eet adviezen en adviseerde ook te gaan sporten. Nu was ik daar al mee begonnen met sporten en was ik in 4 maanden 5 kilo afgevallen.

Nu na 4 behandelingen en nog een dagelijkse thuismotivatie geluidsband ben ik in 3,5 maanden al 20 kilo afgevallen.
En nog steeds raak ik kilo’s kwijt en hoop nog zeker 10 kilo af te vallen zodat ik weer onder de 100 kilo uitkom.

Voordelen van de behandeling vind ik dat ik niet geopereerd hoefde te worden. Geen ongemakken heb van de gevolgen van de operatie en geen revalidatie.
Verder ben ik veel eerder verzadigd en eet ik nu veel kleinere porties, het rare is dat je weet dat je niet geopereerd ben maar je lichaam reageert wel alsof je geopereerd bent.

Is het altijd zo gemakkelijk dan zal je je afvragen. Nee natuurlijk niet: Je moet wel willen veranderen, kleinere porties eten, sporten en of bewegen is echt nodig.
Vooral in de weekenden snoepte ik veel en hadden we regelmatig feestjes en natuurlijk mis ik het snoepen best wel eens.

Maar toch ben ik verschrikkelijk blij met deze behandeling, zit ik veel beter in mijn vel, word ik weer actiever en word mijn conditie weer beter.

Jan heel erg bedankt voor je persoonlijke benadering en hulp.

Frank Jansen / Numansdorp
Blok van website Lotus Hypnotherapie auto-immuumziekte

Good morning Jan,
This is Ghazala, Adil’s mother. I would like to thank you for your treatment with Adil. It has helped him a lot, he became better, gave his exams and got excellent marks. Thank you 🙏🏻 😀

Ghazala / Rotterdam
Blok van website Lotus Hypnotherapie auto-immuumziekte

Inmiddels bijna twee maanden geleden ben ik bij Jan onder hypnose geweest met als doel om te stoppen met roken. Eerlijk gezegd had ik mij nooit echt verdiept in hypnose therapie, maar ik kwam het tegen op internet en dacht, “Waarom niet proberen”?. Ik rookte 10 jaar lang af en aan, minderen met roken lukte zo nu en dan, maar echt stoppen niet. Uiteraard wist ik waarom je eigenlijk zou moeten stoppen met roken, maar toch verzon ik altijd wel weer een reden waarom ik het stoppen met roken mocht uitstellen van mezelf. Ik begon met een nieuwe baan en zag dit als de juiste tijd om echt te gaan stoppen. Ik wilde de hypnose therapie gebruiken als stok achter de deur. Ik verbaas me er na twee maanden nog over, hoe makkelijk het stoppen met roken mij af gaat. Jan heeft mij tijdens de hypnose therapie nieuwe suggesties aangeleerd in mijn onderbewustzijn. Hiermee bedoel ik dat hetgene waar hij over sprak (dat roken slecht is etc.) daadwerkelijk mijn nieuwe gedachten zijn geworden, waardoor ik niet meer terug val in het oude patroon dat ik had waarin ik mezelf steeds weer dingen aanpraatte waarom ik zou mogen roken van mezelf. Ik heb oprecht geen moeite met stoppen. Zodra ik een gedachte over roken heb, kan ik deze direct vervangen met gedachten waarom ik niet zou moeten roken, waardoor mijn trek direct weg is. Één sessie van 1,5 uur was voor mij voldoende. Ik ben Jan erg dankbaar!

Rose / ???
Koos

Dankzij de behandeling bij Jan ben ik gestopt met roken, ik houd het aantal niet gerookte sigaretten in een app bij en dit zit al op 1000 stuks.

Koos / ???

Ik hoop je snel te zien, want ik weet dat ik iets voor je kan betekenen!